Pitäisi riittää

Oli vappu ja kaikkea. Oli kivaa.

Viimeisiä viikkoja vedellään tätä lukuvuotta. Parit deadlinet ja viimeinen tentti pitävät vapaa-aikahuolet vähäisinä ja olisi tässä muutakin puuhasteltavaa. Pientä kevätväsymystä on myös ilmassa. Tuntuu, että jokaisen opiskeluihin liittyvän asian aloittaminen on tolkuttoman vastenmielistä ja tekeminen kuin suossa tarpoisi. Kannatti jättää vuoden ikävin tentti viimeiseksi, hitto vie kun on vaikea motivoitua. Muuten tunnelmat ovat kyllä korkealla. Odotan töitä jo innolla ja vielä innokkaammin odotan pientä lomaa ennen töiden alkamista.

Vaikka läsnäoloja ja esseitä tai muita erillisiä tehtäviä on vähän, on koko ajan jossakin pienessä kolossa ajatus siitä, että seuraava tentti on tulossa. Pitäisi. Hakea materiaalit. Avata Finlex. Lukea. Pitäisi. Vaikka opiskeltava asia on (enimmäkseen) mielenkiintoista ja  muutenkin touhu mukavaa, on aloittaminen silti aina vähän.. no, vaikeaa. Toisaalta ainakin omalla kohdallani tämä pätee myös moneen muuhun asiaan.  Lykkään aloittamista, kunnes on pakko ja silti olen onnistunut olemaan samalla kertaa myös riittävän ajoissa. Ei ihan optimaalisin tilanne, mutta riittävän hyvä. Toinen asia on se, onko riittävän hyvä riittävästi.

Jos pitäisi on koko ajan jossain takaraivossa mukana, on kunnollinen rentoutuminen aavistuksen hankalampaa. Minun kohdallani se vaatii yleensä maisemanvaihdoksen. Kanarialle ei tarvitse lähteä, vaan sellainen paikka, missä opiskelukavereihin, kirjoihin tai muuhun todellisuudesta muistuttavaan törmääminen on epätodennäköistä riittää. Epätodennäköisyys siksi, että maailma on osoittautunut pieneksi ja arvaamattomaksi.

Nytkin pitäisi, mutta.

Mainokset

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Google photo

Olet kommentoimassa Google -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s